چرا نباید زودتر از موعد نوزاد را بنشانید

نشستن نوزاد

مقدمه:

در این نوشته میخوانیم:

بسیاری از والدین برای زود نشستن نوزاد، به فرزندشان کمک می‌کنند یا او را روی پا‌هایشان می‌نشانند.

آنها نمی‌دانند که این کمک گر چه از روی خیرخواهی و عشق به نوزاد است. اما برای نوزاد خوب نیست. در ادامه علت این موضوع را برای شما روشن می‌کنیم.

نشستن نوزاد از چند ماهگی

نوزادان اگر کنترل خوبی بر روی گردن خود داشته باشند، یعنی آماده‌اند تا بنشینند.

به مرور بعد از کنتذل خوب بر روی گردن، نوازادان حرکات بدنشان را کنترل شده‌تر و هدفمندتر خواهند کرد.

از نشانه‌های آمادگی برای نشستن نوزاد این است که وقتی آنها را بر روی شکم می‌خوابانیم، گردن و سر خود را به سمت بالا فشار می‌دهند و یا غلت می‌زنند.

نوزادانی که به نقطه عطف نشستن می‌رسند، به طور معمول بین 7 تا 9 ماه هستند و می‌توانند به هر دو طرف بغلتند.

حتی بعضی از نوزادان ممکن است با خزیدن خود را به عقب یا جلو ببرند. و در نهایت به حالت سه پایه خود را می‌نشانند.

به طور کلی پروسه یادگیری نشستن و قوی شدن ماهیچه‌های کمر نوزاد از چهار ماهگی شروع می‌شود و تا 9 ماهگی ادامه پیدا می‌کند. پس اگر کودک 6 ماهه ای دارید که بدون کمک می‌نشیند به شما تبریک می‌گوییم.

چطور برای نشستن به نوزاد کمک کنیم

اگر میخواهید به کودکتان کمک کنید تا سریعتر یاد بگیرد که بنشیند. با او تمرین کنید.

زمتنی که رو به بالا خوابیده بازو هایش را بگیرید و کودک را به سمت بالا بیاورید تا به حالت نشسته قرار گیرد.

این کار را چندین بار انجام دهید. مطمعن باشید که برای کودک لذت بخش است. میتوانید با پخش یک آهنگ لذت این کا را برای فرزندتان بیشتر کنید.

علاوه بر این، اگر میبینید که نوزاد کنترل خوبی بر روی گردنش دارد به او کمک کنید تا بنشینند. کودک را روی پاهای خود قرار دهید تا سر و پشت او به سینه شما تکیه کند، آنها را روی صندلی تکیه گاه کودک بنشانید (با رعایت ایمنی)، یا از بالش برای نگه داشتن آنها استفاده کنید.

یکی از راه هایی که خیلی از متخصصان به آن اشاره دارند این است که از آینه استفاده کنید. نوزادان دوست دارند خود را در آینه ببینند، بنابراین آینه را کمی بالاتر از روبه رویشان قرار دهید که نتوانند آن را ببینند. این باعث می‌شود .آنها تلاش کنند تا خود را در آینه ببینند و تلاش کنند تا بنشینند.

نشستن نوزاد در بغل

بسیاری از مادران بر این باورند که اگر نوزادشان را روی پای خود بنشانند یا به او در زمانی که درحال تلاش برای نشستن است کمک کنند،نوزاد سریع‌تر یاد می‌گرد که بنشیند. درواقع این چنین نیست.

این کار باعث می‌شود که کودک شما از عضلاتش کمتر کار بکشد. در نتیجه عضلات او دیرتر رشد می‌کند . دیرتر به نقطع عطف خود می‌رسند.

از طرفی چون هنوز ماهیچه‌های آنها درحال رشد است و قدرت کافی برای نگهداشتن بدن ندارد باعث ایجاد مشکلاتی در ستون فقرات در بزرگسالی می‌شود.

نشستن نوزاد در بغل

عوارض زود نشستن نوزاد

 عوارض زود نشستن نوزاد معمولا در آینده برای او مشکل ساز خواهد شد!

برای اینکه یک نوزاد آماده نشستن باشد، باید ماهیچه های کمر، گردن، پا و شانه به اندازه‌ی مورد نیاز رشد و در حرکت پیشرفت کرده باشد.

  1. حال فکر کنید نوزاد قبل از سینه‌خیز رفتن بنشیند! قطعا ماهیچه‌هایی که در سینه خیز رفتن تقویت می‌شوند و رشد می‌کنند، به مشکل می‌خورند و باعث ضعف حرکتی در آینده می‌شوند.
  2. اگر به آناتومی بدن یک انسان نگاه کنید میبینید که بالا تنه با یک استخوان به لگن و پا‌ها متصل می‌شود. همین یعنی کمر یک نوزاد بخش ضعیف بدن اوست.

حال اگر بیاییم، زود‌تر از زمانی که بدن آماده است او را بنشانیم فشار وارده به کمر باعث خم شدن بدن او می‌شود. که این موضوع با گذشت زمان باعث ضعف عضلات کمر و مهره ها می‌شود.

  • پژوه‌ها نشان می‌دهد که 3% از نوزادانی که دچار سندروم sids شدند، به علت کمبود اکسیژن بوده است. در تحقیقاتی که بیشتر روی آنها صورت گرفته معلوم شده که که این نوزادان زودتر از موعد و به مدت طولانی نشسته‌اند. پس این موضوع را جدی بگیرید.

نشستن نوزاد در کالاسکه و روروئک

 استفاده از وسائل حمل کننده کودک مثل کالاسکه، روروئک یا صندلی ماشین بهتر از بیشتر برای حفظ امنیت نوزاد استفاده شود و بیشتر نوزاد خارج از نها باشد.

هروقت می‌توانید برای بیرون رفتن نوزاد را بغل کنید یا بجای روروئک، دستان نوزاد را بگیرید و راه رفتن را با او تمرین کنید.

استفاده بیش از حد این ابزار به دلیل اینکه مانع بکار گیری نوزاد از ماهیچه‌هایشان می‌شود خوب نیست و رسیدن به نقطه عطف را به تاخیر می‌اندازد.

دسترسی سریع به خدمات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو