هفته نهم بارداری

هفته نهم بارداری

حالا که هفته نهم بارداری تان است، احتمالاً در مورد این مسئله فکر می‌کنید که وقتی بچه بدنیا آمد زندگی‌تان چطور می‌شود.

به همین دلیل است که در ماه نهم بارداری ممکن است خودتان و همسرتان بدنبال روش‌هایی برای افزایش درآمد باشید تا زمانی که بچه بدنیا آمد پول کافی داشته باشید.

هم چنین باید شرایط مرخصی زایمان در شرکتی که کار می‌کنید را بررسی کنید.

به خاطر همین وقتی که به رئیس‌تان گفتید بچه دار هستید، از قبل می‌دانید که انتظار چه شرایطی دارید و مرخصی زایمان را بگیرید.

هفته نهم بارداری جنین چگونه است

در هفته نهم بارداری، جنین به اندازه گیلاس است. اندازه جنین حدود 9/0 اینچ (28/2 سانتی متر) و وزنش 7/0 اونس (98/1 گرم) می‌باشد و رشدش خیلی سریع‌تر می‌شود. از اندازه بچه در هفته نهم شگفت زده شده‌اید؟ هنوز باید صبر کنید.

هفته نهم بارداری یعنی ماه چندم بارداری

پزشکان بارداری را برحسب هفته محاسبه می‌کنند نه بر حسب ماه، اما اگر می‌خواهید بدانید ماه چندم هستید، در هفته نهم یعنی دو ماه باردار هستید و وارد ماه سوم بارداریتان شده اید. چند هفته دیگر وارد سه ماه اول بارداری می‌شوید!

هفته نهم بارداری چگونه است

در این هفته نهم باردرای، هورمون hCG به بیشترین حد خودش بر بدنتان رسیده است و برخی علائم بسیار شدت پیدا می‌کند. صبر داشته باشید تنها چند هفته دیگر میزان این هورمون‌ها کمتر می‌شود و از شدت علائم کاسته می‌شود.

در هفته نهم، علائم بارداری را تجربه می کنید که عبارتند از:

تغییر خلق و خو

بدلیل افزایش شدید هورمون‌ و اینکه علائم دیگر هم چون حالت تهوع و خستگی اذیت‌تان می‌کند، کنترل احساسات تان خیلی سخت می‌شود.

بهتر این است که زیاد استرس نداشته باشید و استراحت کنید (یک چرت بزنید، یوگا انجام دهید و یا فیلم‌ تماشا کنید) و از شرایط استرس زا به خاطر سلامتی خودتان و بچه پرهیز کنید.

بیماری صبحگاهی

تا 80 درصد از زنان حامله بیماری صبحگاهی را تجربه می‌کنند. البته این بیماری مختص صبح نیست و کل روز را درگیرش هستید.

اگر حالت تهوع دارید، احتمالاً کمی ضعیف شده اید یا مدام بالا می آورید. اگر دو قلو دارید و هفته نهم تان است، احتمالاً علائم شدیدتری از بیماری صبحگاهی دارید.

خبر خوب و خبر بد این است که در هفته نهم، بیماری صبحگاهی در بدترین حالت ممکن است.

آزمون و خطا کنید تا متوجه شوید چه چیزی حال شما را بهتر می کند. خیلی مادران حامله از زنجبیل و ویتامین B6 برای بهتر شدن حالت تهوع شان استفاده می کنند.

الان درد زیادی دارید، اما این درد زیاد دوام ندارد. از پس آن برمیایید.

تکرار ادرار

به دلیل اینکه رحم‌تان دارد بزرگ می‌شود و خون زیادی به لگن تان پمپاژ می‌شود، احتمالاً بیشتر از دوران قبل از بارداری باید دستشویی بروید.

اما دستشویی رفتن نباید مانع نوشیدن آب شود. همیشه آب کافی بخورید. حواستان خیلی به افکاری که در سر دارید باشد و خیلی از آنها را جدی نگیرید.

خستگی

هم زمان که هورمون‌های بدنتان به سرعت فعالیت می‌کنند تا جنین 9 هفته‌ای رشد کند، احتمالاً خیلی زود خسته می شوید.

اگر می‌توانید بیشتر بخوابید و اگر هم نیاز است غذاهای سالم بیشتری بخورید. بیشتر زنان حامله نمی‌توانند حتی یک وعده غذایی را حذف کنند.

شاید قبل از دوران بارداری این کار را میکردند اما الان نمی‌توانند. در سه ماه دوم بارداری، دوباره انرژی می گیرید.

گرفتگی بینی

تعجب نکنید! بارداری سبب تولید مخاط بیشتر در بدن می‌شود، نشانه غیر منتظره ای که باید همیشه بینی را تمیز نگه دارید.

سردرد

و باز هم به خاطر هورمون‌های بارداری، درد دیگری به سراغ‌تان می‌آید یعنی سردرد. اگر هم که آب به مقدار کافی ننوشید، کافئین زیاد مصرف کنید، گرسنگی بکشید و خواب کافی نداشته باشید و استرس داشته باشید هم سردرد می گیرید.

حداقل هر چند ساعت یک خواب کوتاه داشته باشید و خواب شبانه کافی داشته باشید و آب زیاد مصرف کنید.

کمپرس گرم یا سرد هم سبب کاهش سردرد می شود و می توانید راحت استراحت کنید. قبل از مصرف هرگونه دارویی، با پزشک‌تان مشورت کنید.

بیشتر پزشکان استامینوفن را تأیید می‌کنند اما مصرف ناپروکسن و ایبوپروفن را منع می‌کنند. بستگی به وضعیت سلامتی و دیگر شرایطی که پزشک مد نظر دارد، دارو تجویز می‌شود.

ممکن است در هفته نهم هیچ گونه علائمی نداشته باشید؟

شاید باور نکنید اما احتمال اینکه در هفته نهم هیچ علائمی از بارداری نداشته باشید، ممکن است.

اگر خوش شانس بودید و تا الان هیچ گونه علائمی از بارداری را تجربه و حس نکردید، مطمئن باشید که در چند روز آینده این علائم را احساس خواهید کرد.

اگر که هیچ گونه علائمی نداشتید، با پزشک تان هماهنگ کنید تا اولین معاینه پیش از زایمان انجام شود.

احتمالش خیلی زیاد است که هیچ گونه نشانه ای را تجربه نکنید و این نشان می دهد که بسیار شانس خوبی دارید.

وضعیت رحم در هفته نهم بارداری

بیشتر مادران باردار در هفته نهم بارداری نمی توانند دیگر شلوارهای قدیمی شان را بپوشند. رحم تان بزرگ تر می‌شود تا جنین بهتر رشد کند.

در واقع، اندازه اش دوبرابر می شود. احتمالاً در هفته نهم شکم تان تغییرات کمی بکند. در چند هفته دیگر، رحم‌تان در خارج از ناحیه لگنی رشد می‌کند.

افزایش وزن در هفته نهم حتماً توصیه می‌شود. میزان وزنی که پزشک در طی بارداری به شما پیشنهاد می کند با شاخص توده بدنی تان (BMI) در قبل از دوره بارداری مرتبط است.

بعنوان مثال:

اگر BMI تان نرمال باشد، وزن توصیه شده پزشک بین 25 تا 35 پوند (11 کیلو 339 گرم تا 15 کلیو و 875 گرم) در طی دوره بارداری است و بین 1 تا 5 پوند (450 گرم تا 2 کیلو و 267 گرم) باید در سه ماه اول اضافه شود.

اگر دوقلو دارید و هفته نهم بارداری‌تان است، هدف تان باید این باشد که هفته ای حدود نیم پوند (226 گرم) وزن اضافه کنید.

در واقع، بیماری صبحگاهی و حالت تهوع نسبت به غذا در هفته نهم برخی مادران حامله آنقدر زیاد است که علاوه بر اینکه نمی توانند وزن اضافه کنند بلکه وزن شان هم کم می شود.

در مورد مسائلی که برای کاهش یا افزایش وزن دارید بهتر است با متخصصان زنان و زایمان صحبت کنید و حتماً شدت و سرعت کاهش یا افزایش وزن را به آنها توضیح دهید.

کاهش وزن در هفته نهم بارداری

بیشتر پزشکان به شما خواهند گفت که مقداری کاهش وزن در این مرحله طبیعی است. زمانی که اشتها پیدا کردید و حالت تهوع تان از غذا خوب شد، بهترین زمان جبران وزن از دست رفته تان می باشد.

زنان بارداری زیادی هستند که حالت تهوع شدیدی دارند و نیاز به درمان دارویی دارند. حالت تهوع و استفراغ در زمان بارداری خیلی رایج است ولی، زنان باردار باید پزشک را در جریان شرایط شان بگذارند.

داروهای ایمنی وجود دارد که در زمان بارداری تجویز می شود و به کنترل علائم بارداری کمک می کند. پس حتماً به متخصص زنان و زایمان بگویید که چه چیزی را تجربه کرده اید تا بهترین درمان ارائه شود.

برخی مادران باردار دچار استفراغ بدخیم بارداری (HG) می شوند. این حالت زمانی پیش می آید که خانم باردار آنقدر مریض است که هر لحظه آب بدنش کمتر و کمتر می شود.

اگر که مایعات ننوشید، وزن تان به شدت پایین می آید و اگر که از حال رفتید حتماً پزشک تان را در جریان بگذارید تا معاینه تان بکند.

اگر استفراغ بدخیم بارداری دارید، مشخص شود. خبر خوب این است استفراغ بدخیم بارداری قابل درمان است.

شاید لازم باشید سرم بهتان وصل شود تا مواد غذایی بدین طریق به بدن‌تان برسد. احتمالاً داروی ضد تهوع برایتان تجویز میشود تا استفراغ نکنید.

توصیه های هفته نهم بارداری

از سوزش معده جلوگیری کنید

هورمون پروژسترون در حال تکثیر در بدن تان است. هورمونی که عضلات رحم را شل می کند تا بچه که در حال رشد و بزرگ تر شدن است، به راحتی داخل رحم قرار بگیرد.

هم چنین دریچه بین مری و معده را هم شل می‌کند که ریشه یکی از علائم بارداری یعنی سوزش معده است.

برای جلوگیری از سوزش معده، وعده های غذایی سبک در طی روز مصرف کنید (که تازه برای درمان حالت تهوع هم خوب می باشد)، شب غذای سنگین نخورید و از مصرف غذاهای تند و چرب بپرهیزید.

اگر که بازهم این روش تأثیری نداشت با پزشک تان مشورت کنید که می توانید داروی ضد اسیدی مصرف کنید یا نه، که علاوه بر رفع سوزش معده کلیسم هم دارد.

لباس آزاد و کش دار بپوشید

در این موقع که شلوار جین های قبلی تان دیگر اندازه نیستند، می توانید از لباس های آزادی استفاده کنید تا شکم برآمده تان اصلاً دیده نشود.

حالا اندازه دور کمر تمام شلوارها و لباس های تان فرق کرده است. شلوارهایی که کمر کشی دارند بسیار گزینه خوبی هستند.

هر موقع لازم بود، آب بنوشید

مصرف آب بیشتر خیلی از مشکلات زمان بارداری از نفخ گرفته تا سردرد و یبوست را درمان می کند. روزانه هشت لیوان آب یا نوشیدنی بدون کافئین بنوشید تا آب بدن تان تأمین شود و هیچ گونه درد بارداری نداشته باشید.

چک لیست بارداری در هفته نهم بارداری

یادآورهای هفته:

  • هزینه های پیش از زایمان و خود زایمان را محاسبه کنید.
  • در مورد بهترین روش های درمانی با استفاده از اسپا تحقیق کنید.
  • از محصولات آرایشی استاندارد و بدون ضرر در دوران بارداری، استفاده کنید.

اگر از هفته نهم بارداری عبور کردید اینجا کلیک کنید تا مقاله هفته دهم را بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو