۵ راه برای بهبود خواب نوزاد

خواب نوزادان

مقدمه:

در این نوشته میخوانیم:

خواب نوزاد همیشه مسئله‌ای مهم برای والدین بوده است. بیشتر نوزادان با بی‌قراری و گریه‌های شبانه باعث تغییر وضعیت خانه و خانواده می‌شوند. و البته کمبود خواب یکی از دلایل رشد نامناسب کودکان است به همین دلیل اهمیت به خواب آنها و بهبود خواب نوزاد یک مسئله مهم برای خانواده ها است.

در این مقاله 5 راه برای خواب نوزاد وجود دارد که میتوانید با رعایت آنها خواب کودکتان را بهبود ببخشید، در نهایت اگر موفق به این کار نشدید میتوانید از مدرسه خواب قنداق کمک بگیرید.

میزان خواب نوزاد

برای اینکه بدانیم آیا نوزاد ما کم خواب است یا نه اول باید بدانیم که یک نوزاد در طول روز چقدر باید بخوابد. نوزادان معمولا در بدو تولد میتوانند تا 20 ساعت در روز بخوابند. علت این موضوع رشد سریع آنهاست.

به مرور که نوزادان رشد میکنند خواب آنها کمتر می‌شود. به طور مثال خواب نوزاد چهار ماهه تا 17 ساعت و نوزاد شش ماهه تا 15 ساعت در طول روز است. این مقدار خواب تا سن یکسالگی به حدود 14 ساعت میرسد و در دوسالگی تا 12 ساعت در طول روز خواهد رسید.

اگر با توجه به این زمان بندی ها هنوز با مشکلات خواب نوزادتان دست و پنجه نرم میکنید ادامه مطلب را به دقت بخوانید.

روتین قبل از خواب برای بهبود خواب نوزاد

روتین یعنی انجام یکسری کار‌ها که به صورت عادت باشد. نوزادان زیر 4 ماه هنوز توانایی درک درست از دنیای اطراف را ندارند.

به همین دلیل قدرت تشخیصی ندارند که متوجه زمان خوابشان شوند. پس برای بهبود خواب نوزاد، یک برنامه روتین قبل از خواب بسیار مهم و مفید است.

یک برنامه منظم می‌تواند از یک ربع تا نیم ساعت قبل از خواب نوزاد شروع شود و همیشه اولین کار شیردهی است اما نباید بگذارید که نوزاد در زمان شیر‌دهی بخوابد.

از زمان شیر‌دهی تا خواب سه تا از کارهای زیر را در نظر بگیرید.

مثل: کتاب خواندن، شستن دست‌ها، حمام کردن، تعویض پوشک و پخش یک موزیک آرامش بخش.

چطور نوزادمان را حمام کنیم؟ اینجا بخوانید

هر چقدر فضا برای خواب نوزاد آرامش بخش‌تر باشد نوزاد سریع تر و بهتر می‌خوابد.

 شاید این سوال ذهنتان را مشغول کند که این کارها چه فایده‌ای برای نوزاد دارد؟

نوزاد قبل از چهار ماهگی به درستی درکی از دنیای اطرافش ندارد. به همین دلیل فقط به حس ها عادت میکنند. به مرور با انجام این کارها نوزاد به آنها عادت میکند و متوجه می‌شود که زمان خواب است.

زودتر نوزاد را به رخت خواب ببرید

از نظر کارشناسان اینکه نوزاد را زودتر از موعد به رخت خواب ببرید، راهی موثر برای خواب آلودگی او در زمان خوابش خواهد بود.

 در حدود هشت هفته، نوزادان افزایش هورمون ملاتونین را تجربه خواهند کرد، هورمونی که به بدن سیگنال می‌دهد که زمان خواب است.

سطح ملاتونین معمولا پس از غروب خورشید افزایش می‌یابد، و اگر کودک برای مدت طولانی بیدار بماند، بیش از حد تحریک می‌شود و به سختی می‌خوابد.

داشتن یک زمان خواب منظم و زود هنگام در حدود ساعت 18:30 یا 19:00 بعد از ظهر به حفظ الگوی خواب نوزاد کمک می‌کند و چرخه خواب و بیداری آنها را ثابت نگه می دارد که برای بهبود خواب نوزاد بسیار مناسب است.

تحقیقات نشان داده است که نوزادان 18 ماهه‌ای که دیر به خواب می روند. بیشتر در معرض مشکلات مربوط به عملکرد حرکتی، مهارت‌های اجتماعی و زبان هستند. زمان خواب نامنظم یا دیرهنگام نیز می‌تواند تأثیر منفی بر مشکلات رفتاری آنها با افزایش سن و حتی توانایی آنها برای تمرکز در مدرسه داشته باشد.

زودتر نوزاد را به رخت خواب ببرید

محیط خواب نوزادان

محیط اتاق خواب کودک باید باعث شود که نوزاد احساس راحتی، آرامش و از همه مهمتر خواب آلودگی کند.

چراغ‌ خواب‌ها در میان کودکان خردسال بسیار محبوب هستند، اما در مورد نحوه قرارگیری و روشنایی نور، شما باید هوشمندانه عمل کنید.

نور تاثیر مستقیمی بر سطح ملاتونین در بدن دارد و می تواند از ترشح هورمون در زمانی مناسب جلوگیری کند یا به تاخیر بی‌اندازد.

نوزادان مطمئناً به تختخوابی که به خوبی تخت شما باشد نیاز ندارند، اما تشک کودک شما همچنان باید آنقدر راحت باشد که او خواب خوبی را تجربه کند.

به خصوص اگر می‌خواهید آنها به سرعت به خواب بروند یک تشک مناسب تاثیر بسیاری دارد.

نوزادان و کودکان به دلیل وزن کم فشار بسیار کمی بر تختخواب وارد می‌کنند، بنابراین به چیزی واقعا نرم نیاز دارند که بدن کوچک آنها را در گهواره نگه دارد و از آن حمایت کند.

خواب آلودگی

منتظر نباشید تا کودک بخوابد و او را در جایش قرار دهید!

زمانی که نوزاد در نیمه های شب از خواب بیدار می‌شود. چون محیط اطراف خود را به خوبی نمی شناسد، آشفته می‌شود. علت این موضوع این است که او انتظار دارد در جایی که به وخواب رفته بیدار شود.

زمانی که شما نوزاد را در بغل خود بخوابانید و او در تخت بیدار شود باعث می‌شود.

از آنجایی که نوزاد برای به خواب رفتن انتظار دارد تا دوباره در آغوشتان بخوابد، گریه میکند شیر می‌خورد و میخوابد. به این ترتیب شما از برطرف کردن عادت شیر شب نوزاد هم ناتوان خواهید شد.

این مهم ترین دلیل است که باید قبل از به خواب رفتن نوزاد و در حالت خواب آلودگی او را در رخت خواب قرار دهید تا بخوابد.

  1. نوزادان از حدود 4 تا 6 ماهگی توانایی این را دارند تا خودشان بخوابند. با این حال اما اغلب والدین به این موضوع بی‌توجهی می‌کنند که همین موضوع عامل مشکلات خواب در آینده است.

پس زمانی که متوجه شدید کودکتان احساس خواب آلودگی می‌کند، باید او را به رختخواب ببرید تا بتواند بدون حضور شما، بخوابد. نشانه‌های خواب‌آلودگی عبارتند از:

آرام شدن، خیره شدن به یک نقطه، گره کردن مشت ها، خمیازه کشیدن و حرکات تند پا و بازو.

خواب آلودگی

برای خوابیدن نوزاد عجله نکنید

اگر تجربه اولین مادری شما است و بعد از دردسر های فراوان فرزندتان خوابیده است، در زمان بیدار شدن او کار دشواری در پیش خواهد داشت.

با حال این اگر نوزادتان از خواب بیدار شد و نیاز خاصی نداشت (تغذیه، تعویض پوشک و…) برای چند دقیقه او را راحت بگذارید و سراغش نروید.

هدف از این کار این است که نوزاد یاد بگیرد بدون شما خودش را آرام کند.

اگر این کار جواب نداد، متخصصان به شما پیشنهاد می‌کنند تکنیک «نردبان آرامش‌بخش» را امتحان کنید.

با دست زدن و مالیدن شروع کنید، اما آنها را در آغوش نگیرید. چرا که ممکن است کاملا بیدار شوند.

به آرامی نوزاد را تکان دهید اگر همه کارها موثر نبود، شیردهی به نوزاد باید آخرین راه حل باشد.

شیردهی معمولا در مورد نوزادان زیر 3 تا 4 ماه اتفاق می‌افتد، و شما فقط باید به تمرین روش نردبان تسکین دهنده ادامه دهید. تا زمانی که کودک شما یاد بگیرد که خودش را آرام کند.

درمان خانگی کم خوابی نوزاد

اگر در بهبود خواب نوزاد ناکام هستید و به دنبال درمان خانگی کم خوابی نوزاد هستید، سامانه مدرسه خواب نوزاد روش‌های آموزش خواب را تحت نظر مشاوران قنداق به شما آموزش میدهد تا بهبود خواب نوزاد حاصل شود و آرامش را به خودتان، فرزندتان و خانواده برگردانید.

برای ثبت نام در مدرسه خواب نوزاد اینجا کلیک کنید.

دسترسی سریع به خدمات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو