همه والدین به دنبال ایجاد یک محیط خواب امن و راحت برای خواب نوزاد خود هستند. که یکی از فاکتورهای مهم آن تنظیم دمای اتاق نوزاد است.
تنظیم دمای محیط میتواند نوزاد را، هم از بسیاری از خطرات دور نگهدارد و هم یک خواب خوب را به او هدیه دهد. اگر شما هم در کنار تلاش برای ساخت یک اتاق خواب راحت برای نوزادتان به فکر سلامت او هم هستید با ما همراه شوید.
درباره دمای مناسب اتاق نوزاد گمانه زنی ها زیاد است. معمولا ترس مادرها از سرما خوردگی نوزاد باعث میشود دمای اتاق را بالا نگهدارند. اما د واقع باید دمای اتاق نوزاد را خنک نگه دارید، اما نه با چندین لایه لباس!
این تنها راه برای ایمن نگه داشتن محیط خواب نوزاد میباشد. در حقیقت، توصیه میشود که کودک در دمای بین 20 تا 22 درجه ی سانتی گراد(68 تا 72 درجه ی فارنهایت) بخوابد.
بهترین راه برای نگه داشتن اتاق در دمای مناسب، تنظیم ترموستات سیستم گرمایش یا سرمایش است. کم کردن دما کمک میکند تا فضا را خنکتر نگه دارید. این می تواند به کودکتان کمک کند تا بیخطرتر و بهتر بخوابد.
این را در ذهن داشته باشید که با وجود این که ترموستات خانهی شما دمای کل خانه را کنترل میکند، دمای هر اتاق ممکن است کمی متفاوت باشد. عوامل متعددی میتواند روی دما اتاق خواب نوزاد تاثیر بگذارد.
اتاق نوزاد که پنجرههای بیشتر یا قدیمیتری داشته باشد، ممکن است نتواند دمای یکسانی با بقیهی خانه، داشته باشد. همچنین اگر مشکلی در کارکرد تهویه اتاق وجود داشته باشد، هوای نمیتواند به راحتی در اتاق جریان داشته باشد.
به علاوه، عایق کاری ضعیف ممکن است دمای یک اتاق خاص را دچار تغییر کند.
این میتواند فکر خوبی باشد که از یک دماسنج برای اندازهگیری دمای اتاق نوزاد استفاده کنیم. مخصوصا به این خاطر که دمای داخل اتاق شما ممکن است خنکتر و یا گرمتر از دمای اتاق کودک باشد.
نوزادان نارس در بیمارستان در داخل دستگاه نگهداری میشوند.
دمای این دستگاه با توجه به مشکل نوزاد بین 22 تا 26 درجه سانتی گراد تنظیم میشود.
اما زمانی که شما نوزادتان را به تازگی خانه میبرید. باید شروع به تنظیم دمای محیط و بدن او کنید.
شما باید دمای محیط را بین 20 تا 22 درجه سانتیگراد نگهدارید. اما این کار به یکباره نباید انجام شود. دمای دستگاه نوزاد نارستان را از پزشکان و پرستاران بپرسید و به ترتیب از همان دما شروع کنید تا به 22 درجه سانتی گراد برسید.
در این مدت با دستگاههای اندازگیری موجود در بازار دمای محیط و بدن نوزاد را اندازگیری کنید.
در فصل سرما معمولا خیلی سخت میتوان از سرماخوردگی نوزادان جلوگیری کنیم. اگر نوزادتان سرما خورد و تب داشت سعی کنید دمای محیط را ثابت نگهدارید و یا خنک تر از قبل کنید.
این کار وضعیت نوزاد را زمانی که گرفتگی بینی داشته باشد و یا با مشکلات تنفسی دست و پنجه نرم میکند بهتر میکنید. برای مرطوب نگهداشتن اتاق هم از یک بخور استفاد کنید.
اگر کودکتان بیمار است و تب دارد، دمای بدنش بالاست و ممکن است گرمش باشد. تا زمانی که حالش بهتر نشود، از لباس زیاد، پتو سنگین و قنداق کردن اجتناب کنید.
در تابستان و فصل گرما نیاز است که با گرمای تابستان مقابله کنیم برای اینکار راهکار های زیر را انجام دهید.
خانه و مخصوصا اتاق کودکتان را در هنگام خواب، در دمای زیر22.2 درجه سانتی گراد نگه دارید. در مکان های گرمسیر تا دمای 24 درجه مورد قبول است. اما باید لباس های مناسبی بر تن نوزاد کنیم تا از گرمای بیش از حد او جلوگیری شود.
اگر در منزل دستگاه تهویهی هوا (پنکه)دارید، کودکتان در معرض باد مستقیم آن قرار ندهید. چرا که ممکن است بیش از حد سردش بشود و اگر عرق کرده باشد قطعا سرما میخورد.
لباسهای سبکتری تن کودکتان بکنید.
اگر خطری ندارد، درِ اتاق و یکی از پنجره هایتان را برای گردش هوا باز بگذارید.
به طور مشابه در ماه های سرد سال، باید به کودکتان کمک کنید تا به طور مداوم در دمای مناسب بماند. برای اینکار نیاز است تا یکسری موارد را رعایت کنید:
از آنجایی که سر کودک در تنظیم دمای بدن او نقش مهمی دارد، در فضای بسته کلاه روی سر کودک نگذارید. کودکان با داشتن کلاه، نمیتوانند به راحتی خودشان را خنک کند و خطر آن وجود دارد که روی صورت کودک بیافتد.
لباس کودک فقط باید یک لایه از لباس خودتان بیشتر باشد(کودکتان را بسته بندی نکنید).
متکا، لحاف و بالشت را بیرون از گهواره ی کودک نگه دارید زیرا که ممکن است کودک تصادف به زیر یکی از آن ها برود و دچار احساس گرمای مفرط یا خفگی شود.
دسگاه های گرمایشی برقی مثل هیتر را در نزدیکی نوزاد نگذارید و مطمعن شوید که گرما به شکل مستقیم به نوزاد نمیرسد.
این که بدانید چگونه برای خواب به کودکتان لباس بپوشانید به نظر کار چالش برانگیزی میرسد. مهم این است که به یاد داشته باشید که هر احساسی که در اتاق دارید، احتمالا کودکتان هم همان احساس را خواهد داشت.
اگر پیژامه سنگین و خوابیدن زیر پتو و ملحفهی سنگین شما را آزار میدهد و باعث عرق کردن شما میشود، پس مطمعن باشیدلایه های اضافی پتو روی کودک هم همین حس را به او میدهد.
سرخ شدن، عرق کردن و تنفس سنگین از نشانه های این است که کودکتان احساس گرما میکند. اگر دمای خانهی شما در هنگام شب بالا میرود، حتما فرزندتان را چک کنید تا از راحتی وضعیت او اطمینان حاصل کنید.
به آرامی شکم یا پشت سرشان را لمس کنید تا ببینید که آیا عرق کرده یا سرد است. بعضی از آشنایان پیشنهاد میکنند که دستان یا پاهایشان را چک کنید، اما باید گفت این روشها برای اندازگیری دمای بدن نوزادان قابل اطمینان نیست.
تا جایی که میتوانید از لباس خواب نوزاد استفاده کنید. این لباس ها به نحو طراحی شدهاند تا احساس راحتی بیشتری به نوزادان بدهند. این روش خیلی بهتراز گرم کردن نوزاد با پتو یا لحاف های مخلف است. چوت آنها ایمنی خواب را کاهش میدهند در زمستان هم راحتی نوزادان را با لباس های یکسره یا پتوهای پوشیدنی تامین کنید تا راحت باشند.
همچنین در تابستان میتوانید پیژامه های سبکتر را انتخاب کنید یا اونسیه (تی شرت های یک سرهای که تا ران کودک را می پوشانند و دو طرف آن با دکمه از پست و جلو به هم وصل میشود) را به همراه جوراب تن کودکتان کنید.
تنظیم دمای اتاق کودک شما گامی مهم در جلوگیری از SIDS است. با این کار امنیت خواب کودک افزایش مییابد.
چرا که فاکتورهای مختلفی با SIDS در ارتباط هستند، باید گفت که این سندروم به شدت با احساس گرمای مفرط در ارتباط است. در حقیقت، مطالعات نشان داده که احساس گرمای مفرط در ماه های زمستان با افزایش خطر SIDS در ارتباط است.
اگر بخواهیم دقیقتر بحث کنیم، SIDS زمانی اتفاق می افتد که کودک نمیتواند وقتی که مشکل فیزیولوژیکی ای پیش میآید، از خواب بیدار شود. کودکی که احساس گرمای مفرط دارد، به جای گریه کردن از پریشانی، بیشتر ساکت میماند.
دمای بالاتر بیدار شدن به خاطر عوامل محرک خارجی را برای کودک سخت تر می کند. زمانی که پدر و مادر برای بیدار کردن نوزادشان می آیند، ممکن است که مشکل منجر به یک موقعیت بحرانی شود. توصیه میشود که دمای اتاق کودکتان را پایینتر نگه دارید و از بیش از حد لباس پوشاندن به آن ها در هنگام خواب، خودداری کنید.
این را به خاطر داشته باشید که کودکان نارس زمان دشوارتری را برای تنظیم دمای بدنشان سپری می کنند و بیشتر در خطر SIDS قرار دارند. پس خیلی مهم است که شما توجه زیادی را به دمای اتاق و لباس مناسب پوشیدن نوزاد اختصاص بدهید.
تلفن مشاوره و راهنمایی
تلفن مشاوره و راهنمایی
مجموعه آموزشی قنداق از سال 1399 با هدف شناسایی و رفع نیازهای مادران و نوزادان تازه متولد شده فعالیت خود را در 4 حوزه پیش از بارداری، بارداری، زایمان و نوزاد آغاز کرده که از محصولات اصلی آن می توان به مدرسه خواب و اپلیکیشن جامع بارداری دوجان اشاره کرد.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
تمام حقوق وب سایت متعلق به قنداق | ghondagh می باشد و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع مجاز نمی باشد و پیگیری قانونی دارد